Producatorul de materiale de constructii Adeplast va incepe in martie constructia unei fabrici de adezivi si mortare uscate la Roman, investitie de 10 milioane euro, si negociaza achizitia unui teren la Oradea, pentru o fabrica de polistiren, proiect care ar necesita fonduri de 5 milioane euro, potrivit Mediafax.

"Constructia fabricii de adezivi si mortare uscate din Moldova va incepe in luna martie si va fi incheiata in august. Investitia va fi sustinuta din fonduri proprii si credite bancare", a declarat agentiei MEDIAFAX proprietarul Adeplast, Marcel Barbut.

El a adaugat ca negociaza achizitia unui teren la Oradea pentru o alta fabrica, pentru productia de polistiren. Investitia estimata la 5 milioane euro pentru acest proiect ar putea fi initiata tot in 2012.

Compania a avut in plan si achizitia unei firme de profil din Ungaria, dar a renuntat si va viza in schimb extinderea exporturilor, potrivit sursei citate.

Producatorul de materiale de constructii a finalizat in vara acestui an constructia unei fabrici de polistiren la Ploiesti, proiect de peste patru milioane de euro.

Seful Adeplast estimeaza un avans al afacerilor companiei de 13-14% in acest an, de la 127,5 milioane lei in 2010, si o crestere a rulajului de 20-30% in 2012, in principal datorita extinderii productiei.

Alti factori care influenteaza pozitiv vanzarile Adeplast sunt actiunile de promovare si marketing sau promotiile, conform reprezentantului Adeplast.

Intrebat despre evolutia profitului din acest an, el a afirmat ca acesta se va plasa la jumatate fata de castigul de 13 milioane lei din 2010, in principal din cauza amortizarilor cu investitiile si a reducerilor de pret.

"Profitul este la jumatate fata de 2010 pentru ca au crescut amortizarile cu investitiile, in conditiile in care in acest an am derulat proiecte de 6 milioane euro. In plus, in piata a fost bataie mare pe preturi. Fiecare a incercat prin promotii sa acapareze piata, dar multi vor fi pe minus rau de tot", a spus Barbut.

El a adaugat insa ca Adeplast va majora preturile de vanzare cu 5% de la 1 ianuarie, pe fondul cresterii costurilor cu materia prima.

Portofoliul Adeplast include adezivi, mortare si vopsea, iar compania detine facilitati de productie la Ploiesti si Oradea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Doua noi statii de incarcare au fost inaugurate, la Suceava si Roman