"Constructia fabricii de adezivi si mortare uscate din Moldova va incepe in luna martie si va fi incheiata in august. Investitia va fi sustinuta din fonduri proprii si credite bancare", a declarat agentiei MEDIAFAX proprietarul Adeplast, Marcel Barbut.

El a adaugat ca negociaza achizitia unui teren la Oradea pentru o alta fabrica, pentru productia de polistiren. Investitia estimata la 5 milioane euro pentru acest proiect ar putea fi initiata tot in 2012.

Compania a avut in plan si achizitia unei firme de profil din Ungaria, dar a renuntat si va viza in schimb extinderea exporturilor, potrivit sursei citate.

Producatorul de materiale de constructii a finalizat in vara acestui an constructia unei fabrici de polistiren la Ploiesti, proiect de peste patru milioane de euro.

Seful Adeplast estimeaza un avans al afacerilor companiei de 13-14% in acest an, de la 127,5 milioane lei in 2010, si o crestere a rulajului de 20-30% in 2012, in principal datorita extinderii productiei.

Citeste si:

Alti factori care influenteaza pozitiv vanzarile Adeplast sunt actiunile de promovare si marketing sau promotiile, conform reprezentantului Adeplast.

Intrebat despre evolutia profitului din acest an, el a afirmat ca acesta se va plasa la jumatate fata de castigul de 13 milioane lei din 2010, in principal din cauza amortizarilor cu investitiile si a reducerilor de pret.

"Profitul este la jumatate fata de 2010 pentru ca au crescut amortizarile cu investitiile, in conditiile in care in acest an am derulat proiecte de 6 milioane euro. In plus, in piata a fost bataie mare pe preturi. Fiecare a incercat prin promotii sa acapareze piata, dar multi vor fi pe minus rau de tot", a spus Barbut.

El a adaugat insa ca Adeplast va majora preturile de vanzare cu 5% de la 1 ianuarie, pe fondul cresterii costurilor cu materia prima.

Portofoliul Adeplast include adezivi, mortare si vopsea, iar compania detine facilitati de productie la Ploiesti si Oradea.