"Am facut aceasta investitie pentru ca am identificat o oportunitate de piata intr-un domeniu cu potential. Prin acest parteneriat FDS va putea beneficia de expertiza grupului in domeniul vanzarii, promovarii si distributiei ingredientelor de panificatie, patiserie si cofetarie, continuand sa activeze independent pe aceasta piata", a declarat Manuela Banu, directorul general al subsidiarei din Romania a grupului norvegian Orkla.

Cei trei actionari care au vandut firma (Codrin Daczo, Eugen Iftimi si Maria Apostu) vor asigura in continuare managementul si vor pastra structura organizationala, scrie Mediafax.

Orkla a intrat in urma cu trei ani pe piata ingredientelor pentru panificatie, cofetarie si patiserie si, in acest interval, oferta de produse din acest segment a ajuns la 140 de sortimente.

Citeste si:

Food Distribution Services este o firma infiintata in 2008 si are 39 de angajati. Firma a avut o cifra de afaceri de aproximativ 4,6 milioane euro in 2010.

Cifra de afaceri a OFR a crescut cu 19% in primele noua luni ale anului 2011, sustinuta de majorarile importante la vanzarile de mustar (37%) si margarina (21%). Compania are 380 de angajati, fiind principalul angajator in judetele Covasna si Iasi.

Grupul Orkla are 30.000 de angajati, iar la sfarsitul anului 2010 a raportat venituri operationale de 7,4 miliarde de euro si profituri inainte de taxe de 2,6 milioane de euro.