Cele 19 statii de cale ferata se afla pe sectiile Siculeni-Adjud (judetele Harghita si Vrancea), cu o valoare a contractului este de 175,46 milioane lei, si Ilia-Lugoj (judetele Hunedoara si Timis), cu o valoare de 83,21 milioane lei.

"Prin modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica (CEM) cu echipamente de ultima generatie se va asigura un grad sporit de siguranta, prin imbunatatirea actiunilor de comanda, de control si de manevra a trenurilor in 19 statii (Mihaileni, Nadejdea, Livezi Ciuc, Lunca de Sus, Lunca de Mijloc, Ghimes, Palanca, Simbrea, Goioasa, Asau, Dofteana, Targu Ocna, Cliciova, Manastiur, Faget, Margina, Costeiu, Holdea si Dobra)", se arata intr-un comunicat al CFR SA.

Durata totala de valabilitate a celor doua proiecte, in cadrul perioadei de eligibilitate POS-T, este pana la 31 decembrie 2015.

Citeste si:

Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (71,12%), prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, si de la bugetul de stat (28,88%).

Strategia CFR SA privind instalatiile de siguranta a circulatiei prevede modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica (CEM) folosind echipamente de generatie recenta, care sa raspunda normelor de siguranta, de exploatare si de reducere a cheltuielilor de intretinere.

Prin Programul Operational Sectorial de Transporturi (POST) 2007-2013, Ministerul Transporturilor beneficiaza de fonduri europene de 4,6 miliarde euro, la care se adauga cofinantarea de la bugetul de stat, de 1,1 miliarde euro.