Vanzarile realizate anul trecut se ridica la un nivel similar celui de 22,3 milioaneeuro din 2008, cand a fost raportata cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei.

"Anul 2008 si contractia economica au marcat schimbarea modelului de afaceri cu care am operat. Din 2009 am demarat un proces amplu de reevaluare a organizatiei si de dezvoltare a resurselor interne, care a inceput sa produca rezultate. Eforturile au fost concentrate in principal pe reorganizarea si extinderea echipei de vanzari si pe cresterea capacitatilor acesteia", a declarat intr-un comunicat Orlando Szasz, directorul general al companiei.

Potrivit Renania, piata de profil a inregistrat un usor reviriment fata de 2010, cu o crestere de 5-10%, la circa 80 milioane de euro.

Citeste si:

Piata a inregistrat o evolutie favorabila in primul semestru din 2011, pe fondul informatiilor pozitive de la nivel international si local cu privire la revenirea economica, dar in a doua parte a anului vanzarile au stagnat, ca reactie la instabilitatea financiara, scaderea increderii in zona euro si a efectelor posibile asupra economiei locale. Evolutia slaba din semestrul doi a fost cauzata si de temperaturile ridicate, situatie care a amanat achizitiile sezoniere, potrivit companiei.

Renania este liderul pietei locale de echipamente si sisteme de protectia muncii, cu operatiuni de import, distributie si export. Renania are 91 de angajati, peste 4.000 de clienti si un portofoliu de peste 1.000 de articole.

Infiintata in 1995 la Targu Mures, Renania a inceput productia in 2001. Din 2009, activitatile de productie au fost transferate unei noi firme, Height Safety Engineering. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Renania Trade este controlata de Orlando si Roland Szasz, fiecare cu participatii egale.