Compania Consultaclick Lda, infiintata la finele lui 2010 in Portugalia, a investit 200.000 de euro in lansarea unui site prin care se pot face programari online la medic.

Firma din Romania, care va administra site-ul ro.Consultaclick.com, este in curs de creare si se va numi Consultaclick Eastern Europa SRL, au declarat reprezentantii companiei pentru wall-street.ro.

Actionarul majoritar al firmei din Romania este Duarte Champalimaud (foto), din Portugalia. Pe termen mediu si lung, investitia companiei Consultaclick pe plan local se va ridica la un milion de euro.

„Pana la finele anului curent, ne asteptam sa avem 4.000 de pacienti inregistrati, 800 de doctori, inclusiv angajati ai unor clinici, si sa incheiem parteneriate cu marile grupuri din sanatate. Telul nostru este sa le asiguram acestora mai mult de 10 programari inregistrate pe zi”, a declarat Champalimaud.

Potrivit statisticilor citate de Consultaclick, in Romania activeaza in prezent aproximativ 52.000 de profesionisti in domeniul medical. Compania fondata in Portugalia isi propune sa ajunga la 10% dintre acestia in mai putin de 5 ani. Intr-o prima faza, expansiunea vizeaza Bucurestiul, ca mai apoi operatiunile sa includa si alte orase din Romania.

„Consultaclick Romania intentioneaza sa angajeze, conform unei planificari pe termen mediu, peste 20 de persoane cu expertiza in diverse domenii”, au mai precizat oficialii sai.

Utilizarea site-ului este gratuita pentru pacienti, 24 de ore din 24 de ore, 7 zile pe saptamana. Medicii trebuie sa plateasca un abonament (de la 25 de euro/luna pana la 805 euro/an) pentru a aparea pe site.

Compania Consultaclick este prezenta si pe pietele din Brazilia si Spania. De business-ul din Europa se ocupa Duarte Champalimaud, iar de cel din Brazilia – Joao Paulo Ribeiro. In total, compania are 22 de angajati si 6 parteneri.

Pe termen mediu si lung, Consultaclick are in plan investitii de peste 20 de milioane de euro in tarile in care este prezenta deja, dar si in cele in care se va lansa. Belgia si Polonia sunt urmatoarele tari vizate de expansiunea retelei de site-uri de programari medicale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fapta GRAVA: Un medic din Bucuresti a luat spaga 100.000 lei