Bilantul investitiei austriecilor de la AMB Wine in realizarea vinurilor Liliac

Austriecii de la AMB Wine au investit pana in prezent 3 milioane euro in proiectul vinurilor Liliac.

Proiectul a inceput in 2010, cand AMB Wine, parte a grupului AMB Holding, a demarat investitiile in terenuri viticole, achizitionand initial circa 14 ha de teren in localitatea Batos, Targu Mures.

Ulterior, in 2011, AMB Wine si-a dublat suprafata terenurilor viticole, ajungand la un total de 38 de ha cultivate cu soiuri nobile: 26 de ha in zona Batos (Targu Mures), si 12 ha in arealul viticol Vermes-Lechinta.

Suprafata cultivata va fi extinsa pe parcursul anului 2012, in prima faza cu inca 12 ha cultivate cu soiuri nobile, pentru care AMB Wine a incheiat deja toate pregatirile necesare.

Tot in 2011 s-a finalizat prima faza a unitatii de procesare si vinificatie, care este pregatita la acest moment pentru producerea a aproximativ 100.000 de litri de vin.

Aceasta unitate a fost construita avand in vedere standardele moderne de procesare si este dotata integral cu utilaje de ultima generatie.

Pentru degustarile vinurilor Liliac care vor avea loc zonal, AMB Wine a construit o cabana speciala, cu o arhitectura deosebita.

De asemenea, compania austriaca a modernizat pana la acest moment circa 3 km de drum care apartine comunitatii Batos.

AMB Holding, un holding cu actionariat majoritar austriac, este format din 7 companii care au desfasurat si dezvolta in continuare proiecte ample, atat in Romania cat si in strainatate.

AMB Wine este parte a grupului AMB Holding, proiectul principal pe care compania il deruleaza prioritar la acest moment fiind proiectul vinurilor Liliac.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri