Compania Mic.ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu si care detine magazinele Mic.ro, si-a cerut insolventa, intr-un dosar depus marti la Tribunalul Bucuresti.
Termenul de judecata a fost stabilit pentru joi, scrie Mediafax.

Printre firmele care au cerut in acest an insolventa Mic.ro se numara compania de taximetre Meridian si Touring Europabus, apartinand lui Dragos Anastasiu.

In urma cu aproape o luna, surse din piata de retail sustineau ca Dinu Patriciu negociaza vanzarea sau asocierea firmei cu grupul international 7 Eleven.

Patriciu detinea in luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro si miniMax.

El spunea atunci ca planurile de dezvoltare prevad un numar de 2.000 de unitati Mic.ro fixe, 750 Mic.ro mobile si 150 miniMax si Mac.ro pana la finele lui 2012. Valoarea totala a investitiei era estimata la 250 de milioane de euro.

wall-street.ro a identificat 10 motive ale esecului Mic.ro:

1. Schimbarea de focus: grupul din care face parte Mercadia si-a directionat resursele catre alte proiecte sau s-a concentrat pe alte proiecte strategice, care au interferat cu dezvoltarea businessului de retail.

2. Scaderea pietei de retail ultimii doi ani: consumatorii s-au orientat tot mai mult catre conceptul de discount, pe fondul crizei economice; desi Mercadia a preluat lantul de magazine de tip discount MiniMax (in august 2010), acesta nu a functionat conform planului - unele unitati au fost inchise, iar altele transformate in supermarketuri, renuntandu-se la conceptul de discount, o miscare surprinzatoare in contextul mai sus mentionat.

3. O competitie puternica din partea retailerilor de cartier.

Vezi aici toate cele 10 motive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri