PostMaster, companie romaneasca la care Austrian Post detine 26%, se asteapta ca primul trimestru din 2012 sa fie mai bun decat cel de anul trecut si mizeaza pe o crestere de peste 1%.
“Speram sa vedem o crestere economica in primul trimestru din 2012, dar conditiile meteo din ianurie si februarie isi vor pune cu siguranta amprenta asupra indicatorilor macroeconomici. Ne asteptam sa vedem T1 2012 la un nivel egal sau poate mai mic fata de T4 2011, dar in crestere cu 1-1,5% fata de T1 2011”, a declarat Mihai Preotescu, managing partner PostMaster.

PostMaster a avut o usoara crestere in prima parte a anului trecut prin intensificarea activitatii clientilor, insa din semestrul doi, pe fondul vestilor proaste si a instabilitatii venite din spatiul UE, a observat o prudenta mai mare din partea mediului de afaceri si a partenerilor.

Managerul mai spune ca “in ceea ce priveste revenirea economica, credem ca suntem pe un trend corect si sanatos. Din pacate, la nivel macro depindem de evolutia economiilor din UE si de aceea nivelul cu care va creste PIB in 2012 este greu de apreciat”.

Potrivit lui Preotescu, “parghiile care ar trebui activate pentru a sustine afacerile si cresterea economica sunt reducerea fiscalitatii in domeniul asigurarilor sociale (o reducere de 1-2% din CAS), a birocratiei in domeniul contractelor de munca (protectia muncii), privatizarea sau macar introducerea managementului privat in companiile detinute de stat, alocarea ajutoarelor sociale doar pentru categoriile care au nevoie de sprijin, si dezvoltarea si accelerarea proiectelor de infrastructura, in principal de autostrazi, mai ales ca in industria noastra se pierd foarte multi bani din cauza duratei foarte mari de transport intre localitati”.

PostMaster este o companie care asigura servicii postale, distributie neadresata (pliante, cataloage) in cutiile postale, instrumente de geomarketing si management de baza de date.

Partenerii PostMaster sunt firme precum Ikea, Cora, Billa, Kika, Metro, Piraeus Bank, Real, Selgros, Bricostore.

PostMaster are 45 de birouri locale, 180 de angajati full time si peste 1.700 distribuitori angajati part time.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri