Activitatea Mechel Targoviste ar putea fi reluata saptamana viitoare

Grupul rus Mechel a oprit vineri activitatea de productie a otelariei din cadrul Mechel Targoviste, din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, si a anuntat luni ca activitatea ar putea fi reluata peste o saptamana, respectiv la 27 februaie, daca se vor imbunatati conditiile meteo.

"Pe fondul imbunatatirii prognozate a conditiilor meteo, care vor permite reluarea aprovizionarii cu materii prime, se asteapta ca in data de 27 februarie sa fie realuata productia. Activitatea de vanzare nu este afectata decat in masura in care exista dificultati in asigurarea transportului produselor societatii", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti, informeaza Mediafax.

Grupul rus a oprit temporar activitatea si de la combinatul Ductil Steel Otelu Rosu, incepand de sambata, intrucat transporturile din Romania au fost paralizate din cauza viscolului si a temperaturilor extrem de scazute, iar combinatele au folosit materiile prime din stocurile de iarna, care au fost epuizate.

De asemenea, masura Mechel a fost aplicata si in cazul activitatilor de la combinatele Ductil Steel Buzau si Mechel Campia Turzii, incepand cu miercuri, iar operatiunile vor fi reluate in aceasta saptamana, miercuri, respectiv vineri.

Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si detine combinatele Mechel Campia Turzii (INSI), Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Actiunile Mechel Targoviste sunt tranzactionate la BVB, iar cel mai recent transfer cu aceste titluri a fost aperat la 7 februarie, la un pret de 0,81 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea combinatului fiind de 55,76 milioane lei (12,8 milioane de euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri