21 Februarie 2012

Cris-Tim investeste 4 mil. euro ca sa omoare bacteriile de pe mezeluri cu apa rece



Cris-Tim investeste peste 4 milioane de euro in securizarea alimentara a mezelurilor, achizitionand o tehnologie care omoara bacteriile de pe produse prin scufundarea in apa rece cu o presiune foarte mare.

Cris-Tim a achizitionat un sistem de protectie alimentara, denumit Tehnologia de Procesare prin Inalta Presiune.

Folosita deja la nivel international, Tehnologia de Procesare prin Inalta Presiune reprezinta un sistem de protectie alimentara de ultima generatie care asigura o calitate crescuta a produselor si pastrarea prospetimii un timp mai indelungat.

"Practic, aceasta tehnologie este un proces inovator in industria alimentara, in care, prin scufundarea in apa rece a unui produs Cris-Tim, deja ambalat si etichetat, timp de 8 minute, la o presiune de 6000 de bari - de 9000 de ori mai mare fata de presiunea atmosferica – se asigura distrugerea majoritatii bacteriilor, fara afectarea celulei de carne si fara modificarea valorii nutritive si a proprietatilor organoleptice ale produsului. Mezelurile care beneficiaza de aceasta tehnologie 100% naturala si total neinvaziva, au termenul de valabilitate prelungit cu pana 300%, sunt securizate alimentar si au aceeasi savoare si prospetime din momentul in care ies pe poarta fabricii si pana ajung pe masa consumatorilor", a declarat Radu Timis (foto), presedintele grupului Cris-Tim.

Beneficiaza de tehnologia inaltei presiuni a apei produsele vidate din urmatoarele categorii: salamuri fiert-afumate, specialitati fiert-afumate, cremwursti, carnati si produse specifice sezonului rece (leber, caltabos etc.). Ele pot fi identificare deoarece au pe eticheta un simbol special creat in acest sens, ce reproduce un lacat ferecat cu ajutorul unei frunze.

Pentru 2012 grupul de firme Cris-Tim estimeaza o crestere cu 30% a cifrei de afaceri in urma investitiilor de 24 de milioane de euro facute in ultimii 3 ani in ambalaje inovatoare, marirea capacitatii de productie, ajunsa acum la 140 tone pe zi si tehnologiile pentru securizarea produselor.

De asemenea, un alt motor de crestere in acest an vor fi exporturile. In prezent Cris-Tim exporta in 16 tari 13% din productie, dar pana la sfarsitul lui 2012 se estimeaza o crestere a exporturilor la 25%-30% din productie. In prezent produsele Cris-Tim sunt exportate in Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Franta, Belgia, Germania, Austria, Cehia, Portugalia, Spania, Italia, Ungaria, Cipru, Grecia, Modova si se vizeaza incheierea de contracte si in afara UE.



Citeste si