Eolica Dobrogea sustine ca Transelectrica si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) au refuzat nejustificat sa incheie un proces verbal privind indeplinirea unor conditii de racordare la retea a parcului de la Cogealac, se arata intr-un comunicat al Transelectrica transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB), preluat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, Eolica Dobrogea cere obligarea in solidar a Transelectrica, a fostului sef al companiei de stat Horia Hahaianu si a directorului general adjunct Cornel Ene "la repararea prejudiciului cauzat reclamantei prin refuzul nelegal al incheierii procesului verbal de indeplinire a conditiilor suspensive si continuarii executarii contractului de racordare, prejudiciu estimat provizoriu la 118 milioane euro/an".

Termenul de judecata este programat pentru 16 martie.

Iberdrola intentioneaza sa construiasca in Dobrogea, pana in 2017, aproximativ 50 de parcuri eoliene cu o capacitate totala de 1.500 MW.

Citeste si:

Compania spaniola are un acord cu operatorul sistemului energetic national Transelectrica privind termenii pentru conectatea parcurilor eoliene la retea.

Iberdrola a anuntat anul trecut ca toate proiectele din Romania sunt dezvolatate in colaborare cu compania Eolica Dobrogea, detinuta de grupul elvetian NEK Umwelttechnik, si companiile romanesti C-Tech si Rokura.

Eolica Dobrogea are ca atributii planificarea si obtinerea autorizatiilor de constructie, in timp ce Iberdola este responsabila de activitatile de constructie si de operare a parcurilor eoliene.

Transelectrica este detinuta de stat, prin Ministerul Economiei.