Hidroelectrica a incheiat anul trecut cu profit de 15,7 milioane lei, in scadere dramatica fata de anul precedent, cand profitul companiei a fost de 292 milioane lei.
Scaderea a fost cauza in mare parte de seceta, a explicat directorul general al companiei.

„Scaderea semnificativa a profitului Hidroelectrica a fost cauzata in primul rand de seceta. Din aceasta cauza, profitabilitatea s-a diminuat drastic in conditiile in care costurile fixe au ramas practic aceleasi. De asemenea, cresterea costurilor cu pretul apei uzinate a fost un alt element care a dus la aceasta evolutie”, a declarat Dragos Zachia Zlatea, director general Hidroelectrica, la o conferinta organizata de Bursa de Valori Bucuresti, Depozitarul Central si Ziarul Financiar.

Afacerile companiei au scazut cu peste 8%, de la 3,2 miliarde lei in 2010, la 2,99 miliarde lei in 2011.

Hidroelectrica a anuntat, saptamana trecuta, ca apeleaza la rezervele de apa din lacurile de acumulare, care sunt oricum scazute din cauza secetei, pentru a compensa reducerea productiei de electricitate in termocentrale.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri