CFR a programat pe 15 martie, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), o noua licitatie publica, cu strigare, pentru inchirierea a 11 sectii de cale ferata care apartin infrastructurii feroviare neinteroperabile, aferenta sucursalelor Bucuresti, Brasov si Iasi.
Sectii neinteroperabile fac parte din sucursalele teritoriale Bucuresti (Ploiesti Crang - Ploiesti Vest, Ploiesti Vest - Targoviste Nord - Fieni, Ditesti - Gura Palangii, I.L. Caragiale - Ditesti, Buda - Slanic, Ploiesti Nord - Maneciu), Brasov (Sebes Alba - Petrestii de Padure) si Iasi (Dornesti - Gura Putnei - Putna, Dornisoara - Floreni, Gura Humorului - Darmanesti, Crasna - Husi), se arata intr-un comunicat al CFR, potrivit Mediafax.

Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mare. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 15 martie, ora 09.00, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 10.00, la sediul BRM.

CFR are posibilitatea sa ofere in regim de inchiriere sectiile de circulatie apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile catre operatori economici.

Firmele desemnate castigatoare sunt obligate sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii.

Aceasta este a treia etapa a procesului de inchiriere.

CFR SA a atribuit la finele anului trecut operatorului Transferoviar Grup din Cluj Napoca un contract de inchiriere de cale ferata apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile aferent sucursalei din Bucuresti pentru trei sectii de circulatie.

In luna noiembrie, CFR a atribuit alte trei contracte de inchiriere, vizand sucursalele Timisoara, Cluj si Galati operatorilor RC-CF Trans, Via Terra Spedition si Grup Feroviar Roman (GFR), parte a grupului Grampet.

Inchirierea unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile.

Guvernul a decis in iunie inchirierea a circa 1.000 kilometri de linii de cale ferata si inchiderea altor aproximativ 1.000 de kilometri tronsoane feroviare, estimand ca operatiunea va genera economii de 109 milioane lei la bugetele companiilor CFR, masura convenita cu Fondul Monetar International.

Executivul s-a angajat in urma negocierilor cu Fondul Monetar International sa inchida 20% din liniile de cale ferata aflate in administrarea CFR SA, reprezentand aproximativ 4.000 de kilometri, daca nu gaseste un investitor care sa realizeze intretinerea acestora si care va fi selectionat in urma unor licitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri