CFR: Aproape 1.000 de kilometri de cale ferata, scosi la licitatie pentru inchiriere

CFR SA va organiza marti, prin Bursa de Marfuri, o noua licitatie cu strigare pentru inchirierea a 27 sectii de cale ferata, respectiv 980,5 kilometri, care fac parte din infrastructura neinteroperabila si au fost disponibile la BRM si in octombrie, fara sa atraga insa interesul operatorilor de transport.

"Daca pana in prezent sectiile de cale ferata erau licitate grupat, incepand cu luna octombrie operatorii de transport feroviar licentiati vor putea depune oferte pentru una sau mai multe sectii neinteroperabile. Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mare", se arata intr-un comunicat al companiei de stat, conform Mediafax.

Sectiile scoase la licitatie se afla pe raza sucursalelor regionale de cale ferata Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati si Constanta. CFR SA a anuntat, in octombrie, ca a inchiriat 115,7 kilometri de cale ferata, catre firma RC-CF Trans, in cadrul unei licitatii derulate la BRM la care administratorul retelei a cautat chiriasi pentru 1.016,2 kilometri de cale ferata, parte a infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Personalul CFR, preluat de firmele castigatoare

In urma procedurii au fost adjudecate sectiile de cale ferata Ploiesti - Armasesti (48,1 km) si Faurei -Urziceni (67,6 km), aferente sucursalelor regionale Bucuresti si Galati, iar pretul de preluare a fost de 591.500 lei, respectiv de 166.500 lei, pe an. Pentru grupele de sectii neadjudecate, licitatia de inchiriere se va repeta pe 25 noiembrie, data limita si pentru depunerea ofertelor, anunta atunci administratorul retelei feroviare nationale.

Firmele castigatoare sunt obligate sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent. Programul de inchiriere a sectiilor de cale ferata neinteroperabila este unul dintre angajamentele asumate cu FMI.

Citeste si:
Directorul CFR a fost revocat din functie. Cuc s-a aratat nemultumit
Directorul CFR a fost revocat...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri