Potrivit conducerii Rompetrol Bulgaria, exista un interes crescut al proprietarilor de benzinarii independente sa devina parteneri in franciza ai grupului, astfel incat reteaua acestuia s-ar putea extinde in continuare, noteaza Mediafax.

"Ponderea benzinariilor independente din Bulgaria este de circa 70% din total. Pentru a respecta amendamentele aduse legislatiei, micii comercianti de carburanti trebuie sa formeze parteneriate cu marile lanturi de profil", a declarat directorul comercial al Rompetrol Bulgaria, Stanimir Smilkov.

Compania anticipeaza ca piata se va schimba semnificativ si este pregatita sa reactioneze si sa functioneze in noile conditii, a mai spus Smilkov.

Citeste si:

Obiectivul Rompetrol este sa ajunga la o cota de 8% pe piata de retail a carburantilor din Bulgaria, in urmatorii cativa ani.
Grupul Rompetrol este controlat de compania kazaha de stat KazMunaiGaz.

In Romania, divizia de distributie a grupului, Rompetrol Downstream, opereaza peste 760 de puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, statii Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 de metri cubi). La acestea se adauga si reteaua Rompetrol Gas - 250 de statii distributie GPL auto, 7.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau.