6 Martie 2012

Rompetrol va deschide inca 10 benzinarii in Bulgaria



Rompetrol va deschide pana la sfarsitul lunii aprilie zece noi benzinarii in Bulgaria, numarul total al acestora urmand sa ajunga la 70, a anuntat luni divizia bulgareasca a grupului, transmite Novinite.

Potrivit conducerii Rompetrol Bulgaria, exista un interes crescut al proprietarilor de benzinarii independente sa devina parteneri in franciza ai grupului, astfel incat reteaua acestuia s-ar putea extinde in continuare, noteaza Mediafax.

"Ponderea benzinariilor independente din Bulgaria este de circa 70% din total. Pentru a respecta amendamentele aduse legislatiei, micii comercianti de carburanti trebuie sa formeze parteneriate cu marile lanturi de profil", a declarat directorul comercial al Rompetrol Bulgaria, Stanimir Smilkov.

Compania anticipeaza ca piata se va schimba semnificativ si este pregatita sa reactioneze si sa functioneze in noile conditii, a mai spus Smilkov.

Obiectivul Rompetrol este sa ajunga la o cota de 8% pe piata de retail a carburantilor din Bulgaria, in urmatorii cativa ani.
Grupul Rompetrol este controlat de compania kazaha de stat KazMunaiGaz.

In Romania, divizia de distributie a grupului, Rompetrol Downstream, opereaza peste 760 de puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, statii Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 de metri cubi). La acestea se adauga si reteaua Rompetrol Gas - 250 de statii distributie GPL auto, 7.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau.



Citeste si