Cine a preluat conducerea eolienelor din Romania ale Enel

Francesco Lazzeri este noul director general al Enel Green Power in Romania, anunta divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel.

Lazzeri il inlocuieste pe Carlo Pignoloni, care si-a incheiat mandatul de trei ani.

„Noul general manager va conduce operatiunile companiei, reprezentand Enel Green Power Romania la cel mai inalt nivel in relatia cu toate institutiile relevante precum si la evenimentele corporate din tara", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Francesco Lazzeri (foto) lucreaza pentru Enel din 2000, iar inainte de a prelua functia in Romania, a condus departamentul managerial al serviciilor de mentenanta din cadrul ramurii geotermale a Enel Green Power in Italia.

Sute de milioane de euro investiti in vantul romanesc

In timpul mandatului lui Pignoloni, Enel Green Power a ajuns de la o companie de proiect la una cu o capacitate eoliana de aproape 270 MW (sfarsitul lui 2011). Pentru anul curent, compania are in plan constructia de noi parcuri eoliene in Romania, cu o putere cumulata de 180 MW.

Daca aceste planuri se vor concretiza, atunci Enel Green Power va ajunge sa detina capacitati eoliene de 450 MW in Romania.

Enel Green Power a investit anul trecut in Romania 330 milioane de euro in constructia de parcuri eoliene, potrivit raportului sau financiar.

Italienii detin unitati eoliene in localitatile Valea Nucarilor, Casimcea si Corugea (toate in Tulcea), precum si in satele Sfanta Elena si Coronini (judetul Caras-Severin), potrivit Mediafax.

In prezent, in Romania se invart turbine eoliene cu o capacitate totala de peste 1.000 MW.

[Harta tarilor UE cu cele mai mari capacitati eoliene instalate. Cum sta Romania]


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri