Enel Green Power a trecut pe o pierdere de 97 mil. euro in T3, dupa revizuirea activelor in Romania

Enel Green Power a trecut pe o pierdere neta de 97 milioane euro in trimestrul al treilea, dupa un profit de 102 milioane euro in urma cu un an, in mare parte in urma revizuirii in scadere a valorii activelor din Romania, cu 155 milioane euro, potrivit datelor publicate vineri de compania italiana.

Decizia de reevaluare in scadere a valorii activelor din Romania a fost luata din cauza incertitudinilor legislative si a conditiilor din piata, se arata in raportul financiar al companiei. "Anul 2015 este dificil pentru Enel Green Power, care trebuie sa suporte contractiile de preturi de pe principalele piete europene", se arata intr-un comunicat al companiei la care grupul Enel detine o participatie de 69%, scrie Mediafax.

In primele noua luni, profitul net al Enel Green Power a scazut cu 38%, la 245 milioane de euro, de la 395 de milioane de euro in intervalul similar din 2014, rezultatul incluzand reevaluarea in scadere a activelor din Romania.

Veniturile Enel Green Power au crescut in primele noua luni cu 7,6 %, la 2,24 miliarde de euro. In trimestrul al treilea, veniturile au scazut cu 3,7%, la 649 milioane de euro. La sfarsitul lunii septembrie, Enel Green Power avea datorii de 7,34 miliarde de euro, in crestere de la 6,03 miliarde de euro la sfarsitul lunii decembrie.

Compania si-a marit capacitatea cu peste 1.000 de megawati in primele noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la o capacitate instalata totala de 10.600 de megawati. Enel Green Power vrea sa isi extinda afacerile pe pietele emergente unde exista resurse mari de energie regenerabila, reglementari stabile si crestere economica solida.

Citeste si:
Enel se pregateste de exit: grupul italian iese din Romania
Enel se pregateste de exit:...

Enel a anuntat luna trecuta un plan de a cumpara actiunile pe care nu le detine inca la divizia de energie regenerabila. Enel Green Power Romania (EGPR), subsidiara a Enel Green Power, detine o capacitate neta instalata, regenerabila, de 534 de megawati. Din aceasta, capacitatea neta instalata din surse eoliene este de 498 de megawati, iar 36 de megawati din energie solara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri