Delia Nica pleaca de la sefia reprezentantei locale a Metro AG

Delia Nica a decis sa se retraga de la conducerea reprezentantei locale a grupului Metro AG in Romania pentru a se dedica unor proiecte in acelasi domeniu.

„Activitatea mea de aproape zece ani intr-un grup atat de puternic la nivel mondial a fost o experienta inestimabila si mi se pare firesc sa fructific in continuare acest capital. [...] Consider ca acesta este momentul meu pentru o schimbare”, a declarat Delia Nica, intr-un comunicat de presa.

Ea ramane vicepresedinte al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

Inca din studentie, Nica a lucrat in domeniul comertului exterior, pentru companii precum Prodexport si Vinexport. Mai apoi, in 1992, s-a alaturat reprezentantei locale a Mercedez Benz. „O experienta de circa opt ani pentru care nu te pregateste niciun MBA si care s-ar putea concretiza intr-un veritabil manual de afaceri”, isi aminteste Delia Nica despre colaborarea cu gigantul german.

Primul roman care s-a intalnit cu nemtii de la Metro AG

„In 1995, printr-un joc al destinului, am fost primul roman care s-a intalnit cu managerii Metro Group AG, veniti pentru un studiu de fezabilitate privind Romania”, isi aminteste Delia Nica. „Mi-au pus harta Romaniei in fata si m-au intrebat unde credeam ca ar trebui amplasate primele trei magazine. Imi aduc aminte ca am indicat iesirea din Bucuresti spre Pitesti si zona Otopeni”, a povestit Delia Nica.

Metro (Germania) a intrat in Romania in 1996, cand a deschis primul magazin Metro Cash & Carry, in Bucuresti.

In prezent, reteaua de magazine cash & carry numara 32 de unitati (26 sub brandul Metro si 6 sub brandul Metro Punct). Mai tarziu, in 2006, nemtii au adus in Romania si lantul de hipermarketuri Real Hypermarket.

In 2002, Delia Nica s-a alaturat Metro, in functia de manager relatii publice si comunicare. Cinci ani mai apoi, Nica a fost numita director al reprezentantei Metro AG in Romania.

Sursa foto: Agerpres.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Tranzactie in retail: Metro vinde ultimele 4 magazine Real
Setari Cookie-uri