Una dintre licitatii vizeaza achizitia serviciilor de consultanta pentru verificarea executiei lucrarilor de modernizarea a sectoarelor Coslariu - Simeria (46,2 milioane lei, fara TVA) si Coslariu - Sighisoara (65,38 milioane lei, fara TVA), costul estimativ al contractelor fiind de 111,59 milioane lei, fara TVA, precizeaza Mediafax.

Contractele sunt finantate din fonduri europene, prin POST, si de la bugetul de stat si au o durata de 67 de luni de la data atribuirii.

Firmele interesate pot depune ofertele pana la 26 aprilie, data la care vor fi deschise. Criteriul de atribuire este pretul cel mai mic.

Modernizarea liniei intre Coslariu si Sighisoara (185 km) presupune costuri estimate la aproape doua miliarde euro. Lucrarile au fost impartite pe mai multe tronsoane, din care o parte au fost atribuite, iar altele sunt in curs de adjudecare.

Cea de-a doua licitatie se refera la consultanta pentru tronsonul Frontiera-Curtici-Arad in valoare estimativa de 31,75 milioane lei, fara TVA asigurati din fonduri europene nerambursabile si de la bugetul de stat.

Citeste si:

Durata contractului este de 55 de luni de la data atribuirii. Ofertele pot fi depuse si vor fi deschise la 24 aprilie, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai mic.

Lucrarile de modernizare vor fi efectuate de consortiul Astaldi - Swietelsky - Alstom - Euro Construct - Dafora in cadrul unui contract de 248 milioane euro, fara TVA.

Dupa finalizarea lucrarilor trenurile de calatori vor putea circula cu viteze maxime de 160 km/h, iar cele de marfa cu 120 km/h.