Potrivit datelor transmise wall-street.ro de catre Registrul Comertului, pe plan local s-au infiintat peste 3.800 de SRL-D-uri, pana la finalul lunii ianuarie 2012. Din acestea, cele mai multe au fost in Bucuresti 392 de firme debutant infiintate. Urmatorele judete dupa numarul de firme-debutante infiintate este Cluj, cu 301 , si Brasov cu 179. Urmatoarele doua judete sunt Dolj si Bihor cu peste 150 de firme fiecare.
Pe ultimul loc ca SRL-D-uri infiintate a fost judetul Giurgiu cu 25 de afaceri infiintate de tineri. La coada clasamentului se afla si Ialomita si Calarasi cu cate 26 de firme debutante.

Pana in prezent numarul SRL-D-urilor infiintate a ajuns la 4.400, potrivit datelor transmise de Dumitru Nancu, vicepresedintele AIPPIMM. Din acesta peste 540 sunt in decontare, rata de absorbtie fiind de 99,8%.

Ce tipuri de afaceri s-au infiintat?

Intretinerea si repararea autovehiculelor a fost codul CAEN cu cele mai multe firme inregistrate, 272, urmeaza apoi lucrarile de constructii, cu 204 de firme, si fabricarea painii si a prajiturilor/ produselor de patiserie cu 172 de firme.

Restaurantele sunt urmatoarea afacere in preferintele tinerilor cu 144 SRL-D-uri si transporturi rutiere de marfuri se plaseaza pe locul 5 cu 139 de firme infiintate cu acest obiect de activitate.

Comertul cu amanuntul, in special de produse alimentare, bauturi si tutun a atras 134 de tineri, iar activitatile de consultanta si management 95.

Comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau Internet a atras 92 de tineri si 90 de afaceri au fost infiintate in domeniul confurii si altor activitati de infrumusetare.

Citeste si:

Agentii de publicitate au fost infiintate de 73 de tineri.

Din cele peste 4.400 de firme infiintate, ca urmare a programului guvernamental au fost radiate doar 17.

Mai putin de jumatate din SRL-D-urile infiintate anul trecut, 1.256 de firme, si-au depus planurile de afaceri pentru a obtine finantare pe site-ul Agentiei pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri, in 2011. Anul acesta si-au depus deja planurile de afaceri 351 de firme.

Sursa foto: freedigitalphotos.net