Agricola Bacau deschide, in luna mai, 4 noi magazine, reteaua proprie de retail atingand astfel un total de 64 de magazine. Pentru prima data compania va intra si in centre comerciale mari, unul din magazine urmand sa se deschida in Palas Mall Iasi.

La data de 1 mai se va inaugura un nou magazin Agricola la Botosani, localizat in complexul Bucovina, cu o suprafata totala de 70 mp. Undeva la jumatatea lunii viitoare vor fi deschise alte doua magazine, unul in Bucuresti, pe Calea Mosilor, de 120 mp, iar altul in Galati, care dispune de 50 mp amenajati in complexul Ancona. Nu in ultimul rand, pe 31 mai, odata cu inaugurarea complexului Palace din spatele Palatului Culturii din Iasi, va fi deschis un nou magazin Agricola de 55 mp in aceasta locatie. Acestea sunt primele magazine deschise de grup in centre comerciale mari.

“Amplasarea unor noi magazine Agricola in centre comerciale este un proiect pilot. Vom vedea, pe parcursul unui an daca produsele noastre – in special vedetele noastre, Puiul Fericit sau Salamul de Sibiu Agricola Bacau – vor prinde intr-un astfel de format. In functie de rezultate, exista posibilitatea sa optam pentru astfel de locatii mai stabile din punct de vedere comercial si, eventual, sa ne mai retragem din zona pietelor agroalimentare unde comertul gri ne concureaza neloial “, a declarat pentru wall-street.ro, Irina Comanescu, director retele magazine Agricola Bacau.

De la inceputul anului si pana acum au fost remodelate un numar de 17 magazine Agricola dupa noul concept care a fost dezvoltat impreuna cu firma Ideasie, din Franta, si care valorifica principalul atribut cu care consumatorii asociaza brandul Agricola – prospetimea.

Noua imagine a fost implementata in 2012 la 5 magazine din Bacau, cele 2 magazine Agricola din Galati, 3 magazine in Iasi, 4 magazine amplasate in piete agroalimentare din Piatra Neamt, doua din Bucuresti (in Floreasca si pe Bulevardul Stefan cel Mare) si unul in Botosani, localizat langa piata agroalimentara.

„Aceste 17 magazine remodelate se adauga celor 19 remodelate anul trecut, astfel incat raman de remodelat pana la finalul anului 2012 un numar de 24 de magazine preexistente in reteaua noastra”, declara Irina Comanescu, directorul retelei de magazine Agricola Bacau.

Potrivit strategiei de expansiune, reteua Agricola Bacau va creste de la 43 de magazine, la 1 decembrie 2010, la un numar total de 170 de magazine in anul 2014, in conditiile unui climat economic stabil.

Anul acesta s-a estimat extinderea retelei pana la 80 de unitati. Investitia medie in remodelarea magazinelor existente este estimata la 15.000 de euro/magazin, exclusiv echipamentele frigorifice de expunere a produselor.

In primele 3 luni ale anului reteaua de magazine Agricola a realizat o cifra de afaceri estimata la 15 milioane lei, cu 7% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Anul trecut, Agricola International SA Bacau - principala companie a grupului, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 336,118 mil. lei (circa 78,15 mil. euro), fata de 279,258 mil. lei in 2010. La nivelul Grupului Agricola, in 2011 cifra totala de afaceri a fost de 508,498 mil. lei.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Agentia Fitch confirma ratingul Bucurestiului la "BBB minus"