4 Aprilie 2006

Finalizarea negocierilor pentru Daewoo, peste o luna

Contractul pentru preluarea de catre stat a actiunilor detinute de partea sud-coreeana la capitalul societatii Daewoo Automobile Romania ar putea fi semnat peste o luna, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.

"I-am invitat pe coreeni la Bucuresti, sper ca intr-o luna ei sa vina aici si sa finalizam contractul de preluare a Daewoo. Am negociat si am reformulat punctele ramase nesolutionate si sper ca avocatii au gasit cea mai buna exprimare in ceea ce priveste asigurarea confortului Guvernului Romaniei vizavi de nivelul datoriilor", a spus Seres.

Ministrul a mentionat ca, fata de nivelul cunoscut al datoriilor, 550 de milioane de euro, nu s-au mai facut solicitari suplimentare. "Datoriile sunt acoperite in totalitate cu garantii de catre partea coreeana", a precizat acesta. Seres a precizat ca principalul punct de disputa dintre parti a fost ca afiliatii companiei coreene sa nu solicite rambursarea altor datorii de catre uzina din Craiova dupa momentul preluarii actiunilor de catre statul roman.



Citeste si