Anul trecut, au fost certificate BRC trei companii ale grupului Agricola unde se obtin principalele categorii de produse din carne, respectiv: Agricola International (Abatorul carne de pasare), Salbac (fabrica de salamuri crude uscate si fabrica de preparate fierte-afumate) si Europrod (fabrica de semipreparate din carne si produse ready meal). Dat fiind faptul ca aceasta certificare este valabila 12 luni, anul acesta firmele au fost recertificate.

“Daca in conditii de criza multe companii aleg strategia de comprimare, Agricola Bacau a mers pe dezvoltare. Am luat piciorul de pe frana si l-am pus pe acceleratie”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau (foto).

Europrod este compania din Grupul Agricola care a exportat in 2011 fileuri si snitele din piept de pui fabricate dupa specificatiile solicitate de partenerul englez. Daca exporturile Europrod in Marea Britanie au insemnat anul trecut 7% din cifra de afaceri, anul acesta se estimeaza ca ponderea acestora va ajunge la 20% din total vanzari semipreparate Agricola, in primele 3 luni fiind deja livrate in Anglia peste 50 de tone de produse ready meal.