In 2010 exporturile au fost de sub 12% din productie, iar in 2011 procentul a ajuns la 22%, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Productia de carne de pasare este in 2012 cu cinci procente mai mare si, prin urmare, si valoarea absoluta a cantitatilor exportate, in acest an, este mai mare decat in primele 10 luni ale anului trecut. Valoric, Agricola a incasat cu 3% mai mult decat in 2011 din carnea de pasare.

Pieptul de pui si puiul grill Agricola au, fiecare, o pondere de 40% din totalul exporturilor companiei in 2012, care au ca destinatii - in ordinea valorica descrescatoare - Germania, Ungaria, Italia, Franta, Grecia, Bulgaria, Olanda.

"Mentinerea acestui canal de vanzare la o cincime din productia noastra asigura un aport de valuta necesar, substantial, dar si un echilibru corelat cu obiectivele noastre de crestere. Mentionam, inca de anul trecut, ca ne intereseaza piata Marii Britanii, unde deja colegii de la Europrod livreaza de aproape doi ani produse de tip ready-meal. Colegii de la Salbac sunt activi pe pietele externe incepand cu anul 2011", a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau (foto).

Europrod, compania din cadrul Grupului Agricola specializata in produse ready-meal si semipreparate din carne, are ca principala destinatie a exporturilor Marea Britanie (alaturi de Irlanda si Malta), unde anul acesta au crescut - in primele 10 luni - cantitatile livrate cu 60% fata de anul 2011, incasand circa 400.000 euro.

Citeste si:

"Ne intereseaza foarte mult, in continuare, piata interna, insa cea mai importanta «caracteristica» a consumului in 2012 a ramas prudenta, iar in ceea ce priveste carnea de pasare estimez ca nivelul consumului va creste doar cu cateva procente. Prin urmare, canalul de export ramane una dintre prioritatile noastre", a adaugat Horoi.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania.

In 2011, Agricola detine 15% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, potrivit datelor companiei.