Privatizarea Postei Romane se va incheia la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2012, nu in iunie 2011, asa cum s-a convenit in urma discutiilor cu FMI, termenul avansat initial fiind unul nerealist, a declarat, joi, ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, intr-o conferinta de presa.
"Posta Romana este cel mai mare angajator si o companie foarte importanta pentru statul roman, unde detine 75% din capitalul social. Nu sunt de acord cu privatizarea operatorului postal cu orice pret si in orice conditii. Vrem sa identificam un investitor serios pentru Posta Romana. Dupa incheierea acestui proces, statul va ramane majoritar, cu 51% din capital", a spus Mustea.

Celalalt actionar al Postei este Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Mustea a adaugat ca privatizarea companiei va incepe cu selectarea unui consultant juridic, demers care se va incheia in cel mult o luna, urmat de alegerea unui consultant de privatizare, noteaza Mediafax.

"Privatizarea operatorului postal se va incheia in 5-8 luni. Prin urmare, sper ca pana la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2013 sa incheiem acest proces", a spus Mustea, care a adaugat ca mai multe companii de profil s-au aratat interesate de Posta, printre care se numara si operatorul postal national din Belgia.

La finele anului 2011, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca a selectat KPMG Romania pentru a furniza servicii de evaluare a Postei Romane in vederea privatizarii, prin majorarea de capital social, si ca urma sa fie semnat contractul, in valoare de 48.360 lei.

"Acest contract nu s-a semnat pentru ca nu a existat finantare", a sustinut Mustea.

Potrivit datelor prezentate de ministru, Posta a incheiat anul 2011 cu pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezinta provizioane pentru diverse litigii.

"Situatia financiara la Posta s-a mai imbunatatit, au fost reziliate o serie de contracte care aduceau pierderi operatorului", a spus Mustea.

In paralel cu procesul de privatizare, Ministerul Comunicatiilor a decis sa inlocuiasca reprezentantii institutiei in Consiliul de Administratie al Postei.

"Conform OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, alegerea adminstratorilor si conducerii executive trebuie realizat de un expert independent. Administratorii revocati au fost inlocuiti temporar cu alte persoane, care vor avea un mandat limitat. In termen de 3-4 luni, expertul independent va alege noii membri ai Consiliul de Administratie si noua conducere executiva", a spus ministrul Comunicatiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri