Finantele magazinelor Profi, in mainile unui roman: Cine il inlocuieste pe olandezul Carel Bruseker

Reteaua de magazine Profi, controlata de fondul de investitii polonez Enterprise Investors, va avea, incepand cu 7 mai, un nou director financiar, in persoana lui Dumitru Dragomir, care il va inlocui pe Carel Bruseker.

„Inainte de a se alatura companiei Profi, Dumitru Dragomir (foto) a detinut functii de supervizare in departamentul financiar de la Ursus SA, apoi a fost director financiar in cadrul companiei petroliere multinationale Mol Romania, director financiar la Artima (lant de supermarketuri preluat de Carrefour in 2007 -n.r.), iar pe urma director financiar si director general adjunct la Albalact, unul din principalii producatori de produse lactate", potrivit unui comunicat de presa emis de compania de retail.

Carel Bruseker isi incheie astfel mandatul in cadrul Profi. Olandezul a administrat finantele Profi incepand cu 2009, anul in care lantul de magazine a fost preluat, in proportie de 100%, de Enterprise Investors.

„M-am hotarat sa ma alatur celor de la Profi deoarece cred in planurile lor ambitioase si cred in retail, in general", a spus Dumitru Dragomir.

In prezent, reteaua Profi cuprinde 117 unitati, ultima fiind deschisa pe data de 26 aprilie, la Piatra Neamt.

Tot in aprilie, retailerul a anuntat ca se va extinde pana la 130 de magazine in termen de doua luni.

Planul final de dezvoltare a retelei tinteste un total de 200-300 de unitati.

Reteaua Profi a fost preluata de Enterprise Investors in toamna lui 2009, intr-o tranzactie de 66 milioane de euro. La momentul respectiv, lantul de magazine (cu politica de discount la vremea aceea) numara 67 de unitati.

Citeste o analiza a deschiderilor de magazine in primul trimestru 2012:

Un magazin la 2 zile: Greii din retail au bifat peste 40 de inaugurari in primul trimestru


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri