Nou jucator pe o piata embrionara: Martifer vrea sa produca energie fotovoltaica in Romania

Grupul portughez Martifer, cu activitati in domeniul agricol, al constructiilor si productiei de energie, prezent in Romania din 2004, isi face intrarea pe segmentul productiei de energie fotovoltaica, printr-un proiect care va fi finalizat vara aceasta.

Proiectul, care inseamna constructia unei instalatii fotovoltaice la scara larga, va fi derulat de Martifer Solar, subsidiara grupului portughez, axata pe constructii metalice si energie solara, care si-a deschis de curand un birou local.

„Martifer Solar a semnat recent un contract de inginerie, achizitii publice si constructii pentru constructia unei instalatii montate pe sol", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Oficialii sai nu au oferit mai multe informatii despre amploarea proiectului sau locul acestuia.

Potrivit reprezentantilor Martifer, in prezent exista doar 2 MW de instalatii fotovoltaice conectate oficial la reteaua din Romania.

Martifer Solar este prezenta in peste 20 de tari si are 3.000 de angajati. In 2011, compania a inregistrat venituri de 293,2 milioane de euro. In prezent, Martifer Solar are la activ constructii fotovoltaice cu o capacitate totala de 200 MW. In Romania, grupul Martifer are 500 de angajati.

Citeste despre alte investitii ale Martifer in Romania:

Cum vor portughezii de la Martifer sa faca 500 mil. euro din semintele romanesti


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri