ArcelorMittal ar putea inchide Uzina de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice

ArcelorMittal Galati ar putea renunta la productia de piese mecanice noi, una dintre principalele activitati ale Uzinei de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice (UPSRS), situatie care pune in pericol 400 de locuri de munca de pe platforma siderurgica din Galati.

"Analizam in prezent posibilitatea de a opri productia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activitatile Departamentului de Mentananta si Piese de Schimb si de a trece la cumpararea de piese de la furnizori externi", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Dorian Dumitrescu, citat de corespondentul Mediafax.

Declaratia acestuia a fost completata de catre Bruno Ribo, directorul general al combinatului siderurgic, care a precizat ca a fost deja externalizata productia a 80% dintre piesele mecanice noi, iar acum se studiaza pasii urmatori.

Dintre cei aproximativ 700 de angajati ai ArcelorMittal Galati care lucreaza la UPSRS, 400 activeaza in sectorul de producere a pieselor mecanice. Pentru acestia ar putea exista posibilitatea redistribuirii in alte subunitati sau ar putea fi deschisa o noua schema de plecari voluntare.

In trecut, cand in interiorul combinatului au fost luate astfel de decizii, administratia a decis deschiderea schemelor de plecari voluntare, oferind pachete financiare pentru salariati in schimbul carora acestia au renuntat la locurile de munca.

Sindicalistii dezaproba astfel de masuri, spunand ca ArcelorMittal urmareste restrangerea activitatii la Galati.

"Este regretabil ca se inchide UPSRS. Ei urmaresc restrangerea activitatii si a locurilor de munca", a declarat presedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri