"Investitiile de explorare se pot ridica la zeci de milioane dolari si se vor face succesiv. Investitiile pana la punerea in exploatare a zacamantului vor ajunge la 100 milioane de dolari", a afirmat Tender intr-o conferinta de presa.

Grupul a incheiat un acord de concesiune cu Agentia de Gestionare si Cooperare intre Senegal si Bissau pentru explorarea si exploatarea unui bloc petrolier aflat pe teritoriul comun al celor doua state africane.

Blocul petrolier are o suprafata de 5.347 kilometri patrati si este situat intr-o zona off-shore comuna celor doua tari.

Durata contractului este de opt ani pentru lucrari de explorare si de 25 de ani pentru productie, cu posibilitatea extinderii cu inca zece ani.

Citeste si:

Zona in care se afla perimetrul petrolier ar avea rezerve de petrol cuprinse intre 720 milioane de barili si 2,35 miliarde de barili, potrivit grupului Tender.

Grupul Tender a incheiat, din 2010, acorduri pentru concesionarea a sapte perimetre miniere ale caror resurse sunt evaluate la cateva miliarde de dolari.