"Contractul va avea o durata de 4-5 ani si presupune livrarea a 1.500 de unitati de pompare. Daca vom castiga, chiar si o parte a licitatiei, vom avea nevoie de cresterea capacitatii de productie si de mai multi angajati", a afirmat Volintiru.

Compania Vulcan este specializata in productia de generatoare de aburi si produce anual aproximativ 400 de unitati de pompare a petrolului. Vulcan produce 16 tipuri de unitati de pompare, cu preturi de vanzare care variaza intre 40.000 si 150.000 de dolari.

Cresterea capacitatii de productia presupune investitii de 15 milioane de euro, din care 4 milioane de euro ar trebui alocate anul viitor. Volintiru a adaugat ca Vulcan va incerca sa obtina un ajutor de stat pentru derularea investitiei in cresterea capacitatii de productie.

"Am avea nevoie de un stakeholder puternic, iar acesta ar putea fi statul. Vom incerca sa obtinem un ajutor de stat pentru extinderea capacitatii de productie. Daca ne extindem, vom avea nevoie de mai multi angajati", a spus Volintiru.

Vulcan are deja un contract cu Kuwait Oil, incheiat in luna martie, prin care compania romaneasca va livra in Kuwait 210 unitati de pompare a petrolului, in valoare de 54 milioane de dolari.

Principalii competitori ai Vulcan sunt companiile americane Lufkin si Weatheford, ambele prezente pe piata romaneasca.

Citeste si:

Furnizori de materii prime si componente ai Vulcan sunt firmele Upetrom Ploiesti, Orion Campina, UCM Resita, Metalcas si Forserv Turnu Severin. Potrivit lui Volintiru, Vulcan achizitioneza materiile prime si componentele doar de la companii romanesti.

Totodata, compania are in vedere extinderea si pe alte piete in zona Golfului Persic si in America Latina.

Potrivit lui Volintiru, in primele noua luni Vulcan a inregistrat o cifra de afaceri de 81 milioane lei, cu 52% mai mare fata de incasarile de 53 milioane lei raportate pentru perioada similara din 2011, in timp ce profitul net a ajuns la 9,7 milioane lei, de la pierdri de 25 milioane lei in primele noua luni ale anului trecut.

Pentru 2012 compania estimeaza o cifra de afaceri de 120 milioane lei, in crestere cu 30,4%.

"Noi am bugetat pentru intregul an un EBITDA de 14 milioane de lei, dar deja dupa noua luni a ajuns la 19 milioane lei", a mentionat Volintiru.