“Masura este luata pentru a preintampina situatii care ar putea afecta drepturile consumatorilor – suporteri ai echipelor din finala Europa League, pe fondul intensificarii activitatilor comerciale in aceasta perioada. Echipele de control ale ANPC vor fi prezente in toate zonele de interes, respectiv, zona stadionului National Arena, Centrul Vechi, zona centrala a capitalei, si vor interveni in toate cazurile de incalcare ale prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor, a spus Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC.

ANPC a postat si un ghid cu sfaturi pentru consumatorii spanioli pe site-ul institutiei, intinse pe trei pagini si impartite pe 6 categorii, de la exchange si taxi, la hoteluri si restaurante.

Ce sfaturi da spaniolilor ANPC? Printre sfaturile date spaniolilor se numara compararea sumelor expuse de casele de schimb valutar la exterior cu cele din interior si verificarea tarifelor de pe portierele taxiurilor, ANPC mentionand ca acestea trebuie trecute cu caractere suficient de mari incat sa se vada de la o distanta de minim 5 metri.

Citeste si:

De asemenea verificarea existentei gramajului si pretului produsului in lista de meniu de la restaurant se numara printre sfaturile Protectiei Consumatorilor.

„Nu imprumutati alti jucatori de la cazino”, se numara printre sfaturile ANPC.

Numarul mare de turisti spanioli sositi in Capitala ca urmare a finalei Europa League a determinat o serie de masuri. Spre exemplu, scolile din Bucuresti sunt inchise miercuri, iar Metrorex a anuntat ca statiile din apropierea National Arena vor fi redenumite cu numele unor sportivi.