Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor, a raportat o cifra de afaceri cu 1,4% mai redusa pentru primul trimestru din acest an, de 37,5 milioane lei, si pierderi de 2,9 milioane lei lei, de la un castig de 1 milion de lei, conform Mediafax.
"Cifra de afaceri neta a fost influentata negativ de conditiile meteorologice extreme din primele doua luni ale anului, care au intarziat lansarea sezonului de constructii. In acest context, vanzarile de sisteme pentru infrastructura de mediu, care au cea mai importanta pondere in cifra de afaceri, nu s-au realizat conform previziunilor. Scaderea pe infrastructura a fost insa compensata de exporturi, care au ajuns sa reprezinte aproape un sfert din cifra de afaceri, fata de 11% in 2011", se arata intr-un comunicat transmis Bursei.

Profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a fost de 2,34 milioane lei, in crestere cu 82,96% fata de perioada similara a anului precedent, sustinut de crestea semnificativa a pretului materiilor prime.

Creantele companiei s-au redus cu 22,56%, la 46,79 milioane lei, iar datoriile totale au scazut cu 11%, la 102,4 milioane lei lei, in special pe fondul reducerii datoriilor comerciale si a celor catre bugetul statului.

Numarul mediu de angajati a scazut in primul trimestru de la 455 la 406 salariati.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 246,33 milioane de lei, in crestere cu 17,6% fata de 2011, cand indicatorul s-a cifrat la 209,35 milioane lei.

"Nu ne asteptam la relansari spectaculoase ale pietei locale de constructii, insa vom contracara aceasta situatie prin extinderea prezentei noastre pe pietele externe, reducand astfel dependenta companiei fata de dificultatile economice de pe piata interna. Rezultatele primului trimestru arata deja o pondere crescuta a exporturilor, acestea ajungand sa reprezinte aproape un sfert din cifra de afaceri a Teraplast", a declarat in comunicat director general Teraplast, Stefan Bucataru.

Teraplast este cea mai mare entitate a grupului Teraplast, iar portofoliul de produse al companiei acopera toata gama instalatiilor, mai putin cele de incalzire si ventilatie.

Cei mai mari actionari ai companiei erau la finele anului trecut Dorel Goia (34,25%) si SIF Banat-Crisana (11%).

Cel mai recent transfer cu actiunile Teraplast a fost perfectat joi la un pret de 0,2 lei, iar la aceasta cotatie compania are o capitalizare de 59,5 milioane de lei (13,4 milioane de euro).

Sursa foto: Teraplast

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri