Consiliul de Administratie al Postei Romane va discuta, vineri, un plan de restructurare pentru evitarea falimentului, care prevede o noua organigrama, destituirea a 100 de directori si 1.068 de salariati TESA, a declarat ministrul Comunicatiilor, Dan Nica.

"Daca acest plan de restructurare nu va fi aprobat, Posta Romana va intra in faliment, asa cum m-a informat fostul director general al companiei prin intermediul unei scrisori. Planul de reorganizare prevede o noua organigrama, destituirea si trecerea in somaj a doi din trei directori, adica in loc de 150 de directori vor ramane o treime, si disponibilizarea a 1.068 de salariati TESA, persoane angajate in ultimii ani, fara competentele necesare si cu salarii foarte mari in raport cu angajati cu 30 de ani vechime", a spus Nica, potrivit Mediafax.

El a aratat ca situatia Postei Romane este "una extrem de preocupanta", in conditiile in care operatorul national postal a inregistrat pierderi de circa 100 milioane de euro in ultimii trei ani, si nu a reusit sa-si mentina veniturile nici macar in zona serviciilor pentru care are monopol pana la finele anului.

"De asemenea, Posta are o datorie la bugetul de stat reesalonata de circa 110 milioane de lei, la care se adauga amenda Consiliului Concurentei, de peste 100 milioane de lei. Prin intermediul unei scrisori dragute, fostul director general al Postei, pe care m-am bucurat sa-l dau afara repede si sa-l las sa se intoarca la meseria lui de baza, de specialist in vanzari de chiuvete, ma anunta ca pe 13 sau aprilie Posta Romana intra in faliment", a spus Nica.

El a adaugat ca a constat ca in ultimii ani a existat "o actiune de devalizare" a Postei Romane, "situatie fara precedent", care a pus in pericol o institutie strategica a statului roman si siguranta financiara a 36.000 de angajati si a familiilor acestora.

"In scrisoarea fostului director general se face referire si la o sentinta definitiva si executorie cu privire la o datorie de 24 milioane de lei pentru o firma, si anume Smart Telecom Solutions", a mai spus ministrul.

Fostul director general al Companiei Nationale Posta Romana Dumitru Daniel Neagoe a preluat conducerea operatorului la mijlocul anului 2010. El a fost inlocuit, vineri, de Ion Smeeianu, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si presedinte al autoritatii de reglementare in telecomunicatii.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Operatorul are circa 35.000 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.

Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Legea RCA ar putea conduce la falimentul industriei de transport
Setari Cookie-uri