Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, a afirmat marti ca incaseaza lunar un salariu de 6.000 de euro, nivel justificat in conditiile in care functia este foarte stresanta si generatoare de presiune din cauza licitatiilor la care societatea intra in concurenta cu operatorii privati, trasmite agentia Mediafax.
"Pentru a elimina speculatiile, confirm ca primesc lunar, net, suma de 5.000 de euro pentru functia de director general, la care se adauga indemnizatia de 1.000 de euro, tot net, pentru calitatea de membru in Consiliul de Administratie. Deci, pe total, primesc 6.000 de euro. Aceasta suma ar putea fi suplimentata daca indicatorii de performanta stabiliti in contractul de mandat sunt depasiti, fiecare, cu cel putin 10%", a spus Smeeianu intr-o conferinta.

El adaugat ca indicatorii de performanta se refera la veniturile totale, profit si EBITDA, dar a evitat sa precizeze si nivelul pe care trebuie sa il atinga fiecare indicator, afirmand ca sunt confidentiali.

La inceputul lunii martie, presa a anuntat ca directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, are o remuneratie lunara neta cuprinsa intre 6.000 de euro si 11.000 de euro, rezultand un castig anual plasat intre 72.000 de euro si 132.000 de euro, conform unor hotarari AGA ale companiei, unde statul detine 75% din actiuni.

"Poate ar fi bine sa comparati salariul meu cu salariile sefilor operatorilor postali privati"

Ulterior, premierul Victor Ponta a spus ca a fost deranjat de faptul ca directorul Postei Romane are un salariu mult prea mare si ca astfel de remuneratii ar trebui limitate la cel mult de sase ori peste salariul mediu.

Smeeianu a solicitat jurnalistilor sa nu compare salariul sefului Postei cu cel al majoritatii salariatilor companiei.

"Poate ar fi bine sa comparati salariul meu cu salariile sefilor operatorilor postali privati, cu care eu, in calitate de sef al Postei, ma bat la licitatiile organizate de diverse entitati pentru achizitioarea de servicii postale, in conditiile in care piata de profil s-a liberalizat de la 1 ianuarie 2013. Pe de alta parte, nivelul de stres al acestei functii este foarte ridicat. Spre exemplu, luni, 27 mai, la ora 09.00, nu aveam bani pentru achitarea salariilor celor 32.000 de angajati pentru ca Ministerul Finantelor a blocat conturile Postei din Trezoreriei din cauza datoriilor si altor probleme. Cum poate fi cuantificat din punct de vedere financiar acest stres, aceasta presiune", a spus Smeeianu.

Actionarii Companiei Nationale Posta Romana sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Posta este cel mai mare operator de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de oficii postale.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei.

Compania avea la sfarsitul anului 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati scazuse cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Bugetul Postei Romane pentru acest an prevede venituri totale de 1,26 miliarde de lei si profit zero.
In prezent, Posta are circa 32.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri