La festivitatea de lansare oficiala a Camerei, care a avut loc in capitala tarii, Accara, a participat ministrul adjunct al administratiei locale si dezvoltare rurala, Elvis Afriyie Ankrah, care a indemnat investitorii straini sa nu fie perturbati de rivalitatea politica care exista intre cele mai mari partide politice din Ghana, noteaza dailyguideghana.com.

Acesta a mentionat ca desi uneori cele doua partide folosesc un limbaj dur si tensionat, toate aceste lucruri dau culoare democratiei din statul african.

“Investitorii sunt invitati in Ghana sa realizeze orice investitie doresc. Vreau sa ii asigur ca investitiile lor vor fi in deplina siguranta indiferent de dezbaterile politice”, a aratat Ankrah.

Citeste si:

Presedintele Camerei de Comert Romano-Ghaneze, Alexandru Alexandrescu, a mentionat ca necesitatea unei astfel de structuri s-a datorat faptului ca s-au intetit schimburile dintre cele doua tari.

“Cetatenii din Romania, la fel ca si cei din Ghana, indiferent de nationalitate, rasa, sex sau religie au drepturi egale in toate domeniile vietii economice, politice, juridice, sociale si cultural. De fapt, Camera de Comert Romano-Ghaneza va oferi un forum ideal pentreu conectarea companii romanesti cu afaceri in Ghana, astfel incat acestia sa-si poate impartati experientele si informatiile”, a precizat Alexandrescu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, in 2009, schimburile comerciale intre Romania si Ghana au totalizat 4,55 milioane dolari, din care exporturi romanesti 3,6 milioane dolari si importuri 0,92 milioane dolari.