Tribunalul Bucuresti a desemnat consortiul Euro Insol - VF Insolventa administrator al UCM Resita, companie aflata in insolventa din decembrie 2011, cu datorii de peste 190 milioane euro.

"In tabelul preliminar al creantelor sunt inscrisi 185 de creditori, care reclama datorii de 859,46 milioane lei, din care doar ANAF are o creanta de 501,11 milioane lei (111 milioane euro)", arata Euro Insol, liderul consortiului, intr-un comunicat, conform Mediafax.

UCM Resita a avut anul trecut afaceri de 123,08 milioane lei, usor peste cele din 2010, de 121,3 milioane lei.

Compania a raportat in ultimii doi ani pierderi de 376,6 milioane lei, respectiv 328,08 milioane lei.

"Este o mare provocare sa aducem pe linia de plutire si sa putem propune un plan de reorganizare sustenabil pentru o societate cu datorii de peste 190 milioane euro, cu 2.200 de salariati si cu o cifra de afaceri de sase ori mai mica decat totalul datoriilor si cu o pierdere de trei ori mai mare decat totalul veniturilor. Va trebui sa implementam imediat masuri care sa duca la cresterea veniturilor prin incheierea de noi contracte comerciale, in special pe pietele externe, sa reducem costurile, in special pe zona regiilor, a indirectelor, si a celor de personal, cata vreme avem de a face cu o organigrama supradimensionata, raportata la volumul si valoarea productiei, prin masuri de relocare si comasare a capacitatilor de productie, retehnologizare si eficientizare a fluxurilor de productie", a declarat Remus Borza, managing partner Euro Insol.

Complexul Industrial Resita a fost fondat in anul 1771 de catre Fiscul austriac, fiind cea mai veche unitate industriala din Romania si una dintre primele din Europa.

Productia uzinei s-a diversificat in cei peste 200 de ani de la cuie si cercuri pentru roti de caruta la locomotive, poduri metalice, utilaj petrolier, transformatoare si motoare electrice, poduri rulante si macarale, compresoare, generatoare, servomotoare si turbine hidraulice.

Compania a trecut in 2003 in proprietate privata, fiind preluata de INET AG (Austria) si salariatii UCM.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce datorii a sters ANAF in primele saptamani ale anului 2020