Retailerul francez Auchan a deschis, saptamana aceasta, un nou hipermarket, in cadrul centrului comercial Palas Iasi.

Noul hipermarket este totodata primul deschis sub marca Auchan City, un magazin cu o suprafata mai redusa (5.000 mp) si cu produse predominant alimentare.

„In ciuda contextului economic dificil, Auchan continua planul de dezvoltare. Ne propunem sa ajungem la 15 hipermarketuri in 2015, in baza unui buget de investitii de 150 milioane de euro", a spus Patrick Espasa, directorul general al Auchan Romania.

Hipermarketul Auchan City ofera spre comercializare 25.000 de produse alimentare si nealimentare si are propriile laboratoare de productie (brutarie, patiserie, cofetarie si carmangerie).

In cadrul magazinului lucreaza 250 de persoane, potrivit unui comunicat al companiei.

Grupul Auchan este prezent in 12 tari, printre care si Romania, unde a deschis primul hipermarket in 2006, in zona Titan. Retailerul mai are hipermarketuri in orasele Targu Mures, Cluj-Napoca, Pitesti, Suceava, Bucuresti Militari, Timisoara, Constanta si Craiova. In total, Auchan opereaza 10 hipermarketuri pe plan local. Compania de retail are 4.300 de angajati in Romania.

Urmatoarea deschidere este programata pentru anul acesta, in Bucuresti, in zona Giulesti.

In 2011, Auchan Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,84 miliarde de lei (434,9 mil. euro). La nivel de grup, cifra de afaceri a fost de 44,4 miliarde de euro.

Citeste mai multe despre centrul comercial Palas Iasi in articolul:

Cat valoreaza Palas Iasi dupa deschidere si ce planuri mai are Dascalu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2019, anul in care retailerii au intrat cu restaurantele in magazine