Transavia a finalizat investitia de 4 mil. euro in fabrica de nutreturi combinate de la Santimbru,Alba, parte din programul investitional de 15 mil. euro de anul trecut.
Fabrica de la Santimbru produce nutreturi combinate pentru hrana pasarilor intr-un sistem automatizat si fara niciun contact cu mediul exterior, furajele fiind sterilizate printr-o instalatie speciala.

Transavia isi creste pasarile cu cereale din fermele vegetale proprii. Astfel,controleaza direct lantul de productie”, a declarat Ioan Popa, Director General Transavia.

„Investitia de la Santimbru continua strategia noastra de integrare a diviziei vegetale in activitatea grupului Transavia”, spune Ioan Popa, director general al Transavia.

„Dupa infiintarea celor doua ferme vegetale din judetele Cluj si Alba, aceasta investitie a devenit o necesitate astfel incat depozitarea cerealelor necesare hranirii pasarilor sa se realizeze in cele mai bune conditii”, a adaugat Ioan Popa.

Odata cu aceasta investitie, capacitatea de stocare a fabricii de nutreturi combinate s-a dublat, ajungand la 72.000 tone, prin integrarea a sase noi silozuri de depozitare. In prezent, unitatea dispune de 15 silozuri, dintre care primele noua au fost date in functiune in perioada 2006-2011, precizeaza Ovidiu Oprita, director adjunct Transavia.

Pe langa extinderea capacitatii de depozitare, Transavia a investit si in realizarea unei linii suplimentare de productie furaje, astfel incat capacitatea totala de fabricatie a ajuns la 30 tone furaje granulate/ora, respectiv 250.000 tone/an.

Valoarea totala a investitiei se ridica la 4 milioane euro, suma ce face parte din programul investitional al Transavia alocat anului 2011, in valoare totala de 15 milioane euro.

Grupul Transavia produce peste 50.000 de tone de carne pe an in facilitatile sale de productie din Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere pui de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Brasov, unul dintre producatorii cu traditie pe piata romaneasca, face parte din grupul Transavia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri