Transavia, cel mai mare producator de carne de pasare din Romania, a infiintat doua noi ferme vegetale, la Ciuguzel in judetul Alba si la Samboleni in judetul Cluj, si a investit 5 milioane de euro pentru achizitionarea de utilaje agricole, a anuntat compania, potrivit Mediafax.

Extinderea diviziei vegetale a depasit bugetul de investitii anuntat pentru acest an, de 8 milioane euro. Fondurile alocate au fost din surse proprii. Transavia a infiintat divizia vegetala in 2011, prin infiintarea a doua ferme vegetale la Spring in judetul Alba si la Rediu in judetul Cluj, pentru a produce in sistem propriu cerealele folosite la hrana pasarilor.

Pentru 2014, compania are ca tinta cultivarea a peste 15.000 hectare teren agricol pentru asigurarea intregului necesar de cereale pentru hrana pasarilor, precum si infiintarea de noi culturi agricole.

In ultimii sapte ani, Transavia a realizat investitii de peste 60 milioane de euro. Anul trecut, Transavia a avut afaceri de 426,9 milioane lei (95,8 milioane euro), in crestere cu 19% fata de 2011, si un profit net de 33,7 milioane lei (7,5 milioane euro), cu 28% mai mare.

"In 2013 afacerile sunt in crestere cu 8-10% si profitul este in crestere. (...) In cei 23 de ani de existenta pe piata, Transavia nu a avut nicio problema. Lucram profitabil pentru ca am stiut sa nu ne indatoram prea mult si ne-am respectat partenerii", a declarat, in luna octombrie, directorul general si proprietarul companiei, Ioan Popa. In ceea ce priveste exporturile, acestea au reprezentat circa 15% din afaceri si au avut ca destinatie tari precum Marea Britanie, Franta, Spania si Croatia.

Grupul de companii Transavia, din care face parte si Avicola Brasov, produce peste 50.000 de tone de carne pe an in unitati de productie in Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere a puilor de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale si are peste 1.500 de angajati.

Potrivit directorului general al companiei, Transavia detine 20% din piata romaneasca de carne de pasare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri