Linde Gaz Romania, parte a grupului german Linde, a inaugurat miercuri o noua unitate de separare a aerului la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati. Unitatea automatizata are o capacitate de productie de peste 2.000 de tone de oxigen pe zi.

"Acest echipament de productie trebuie sa ne livreze volumele solicitate de oxigen si de alte gaze tehnice, la nivelurile de calitate stabilite si la cele mai bune costuri", a declarat Bruno Ribo, CEO-ul ArcelorMittal Galati.

In 2008, Linde a semnat pe termen lung un contract de furnizare a gazelor industriale cu ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din Romania.

Acordul reprezinta cel mai mare contract incheiat de grupul Linde cu un client unic in Romania si prevede, pe langa constructia unitatii de separare a aerului, si reabilitarea dotarilor existente, in cadrul unui program de investitii de peste 100 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat.

"Operarea instalatiilor existente au fost imediat preluate de Linde in iunie 2008, la doar doua luni de la semnarea contractului. Incepand cu aceasta data, Linde a asigurat o aprovizionare neintrerupta cu gaze a fabricii de otel, in timp ce executa in acelasi timp lucrarile de modernizare. Am reusit sa punem in aplicare un proiect complex, care a cuprins modernizarea unor echipamente, construirea unora noi si integrarea lor intr-un sistem functional in mod continuu, fara lacune de aprovizionare pentru client", a declarat Oliver Pfann, director general al Linde Gaz Romania.

Linde Gaz Romania produce si distribuie gaze industriale, speciale, alimentare si medicale, produse dedicate sudarii, echipamente si accesorii. Grupul Linde are circa 50.500 angajati in peste 100 state din intreaga lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Parcul Central din Cluj, reamenajat pe cheltuiala Untold