Tenaris, unul din cei mai importanti producatori si furnizori de produse tubulare si servicii conexe pentru industria energetica a inaugurat o noua sa facilitate de finisare a tevilor cazane de la Zalau, in urma unei investii in valoare de 60 milioane dolari (47 milioane euro).
Noua facilitate asigura capabilitatea de a procesa oteluri cu pana la 9% Crom pentru piata energetica.
„Linia de finisare va juca un rol fundamental in sistemul industrial Tenaris, in sprijinirea industriei generatoare de energie. De asemenea, asigura sustenabilitate operatiunilor noastre din Romania, deoarece adaugam un al treilea pilon la afacerea noastra, pe langa segmentele industrial & auto-moto si petrol si gaze pe care le deservim in prezent”, spune Gabriel Podskubka, area manager Tenaris pentru Europa de Est.

Noua linie are o capacitate 75.000 de tone pe an si permite Tenaris sa fabrice tevi cu lungimi de pana la 26 m – cele mai lungi din lume, sa furnizeze produse cu cele mai restrictive tolerante la lungime: –0/+5 mm, care permit reducerea costurilor pentru producatorii de componente sub presiune sau sa obtina grosimi de perete si diametre mai omogene, in tolerante mai restranse - permitand reducerea inaltimii structurii, a numarului de treceri la sudura si marind eficienta.

In 2012, Tenaris a mai investit in achizitia unei fabrici de prajini de pompare la Campina.

Mai mult decat atat, compania urmareste o alta investitie majora de 50 de mlioane dolari intr-o noua facilitate de filetare pentru produsele destinate industriei de petrol si gaze, care va fi finalizata in 2013.

Tenaris, o subsidiara a grupului italian Techint, are 1.500 de angajati in Romania, unde detine o fabrica de tevi (Zalau), o otelarie (Calarasi), un centru de servicii (Ploiesti) si o fabrica de prajini de pompare (Campina)

Foto: tenaris.com

Citeste si Tenaris cumpara o fabrica in Campina. Cine este vanzatorul
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri