Tenaris, unul din cei mai importanti producatori si furnizori de produse tubulare si servicii conexe pentru industria energetica, a cumparat de la producatorul american de echipamente Cameron, fabrica de la Campina.
Unitatea are o capacitate de 500.000 de bucati pe an si un numar de aproximativ 60 de angajati. Unitatea isi va continua activitatea, iar angajatii se vor alatura companiei Tenaris.

Achizitia reprezinta o consolidare a prezentei Tenaris in Romania, care include fabrica de tevi amplasata in Zalau, otelaria din Calarasi si Centrul de Servicii Ploiesti. In total, pentru Tenaris, in Romania lucreaza aproximativ 1.400 de angajati.

Valoarea investitiei nu a fost facuta publica.

„Prin noua unitate de la Campina, compania Tenaris va fi pregatita sa intampine cerintele in crestere ale clientilor din Europa si Orientul Apropiat. Tenaris va putea raspunde cerintelor venite de la clienti cu mai multa flexibilitate, prin centrele de productie a prajinilor de pompare amplasate in patru regiuni: America de Nord, America Centrala, America de Sud si, acum, Europa”, a declarat Alejandro Levrino, directorul diviziei prajini de pompare a Tenaris.

La nivel global, compania mai are facilitati de productie a prajinilor de pompare in Villa Mercedes (Argentina), in Pindamonhangaba (Brazilia) si in Veracruz (Mexic). Achizitia din Romania duce la cresterea capacitatii de productie a prajinilor de pompare cu aproximativ 20%. Preluarea va permite companiei sa isi consolideze pozitia globala si sa isi extinda afacerea cu prajini de pompare pe pietele din Europa si Orientul Apropiat.

Fabrica de la Campina va insemna timpi de livrare mai buni si o flexibilitate sporita in relatia cu clientii.

Grupul Tenaris a intrat pe piata din Romania in 2004 si a planificat in intervalul 2011-2013 investitii de 150 milioane dolari pe piata romaneasca. Grupul produce tevi pentru industria de petrol si gaze si ofera si servicii conexe pentru industria energetica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri