25 Iunie 2012

Filiala Transelectrica de intretinere a retelei: Afacerile si profitul se vor mentine la nivelul din 2011



Firma de servicii de mentenanta a retelei electrice de transport Smart, filiala Transelectrica, vizeaza in acest an mentinerea afacerilor si profitului la nivelurile de anul trecut, 185 milioane lei, respectiv 7,5 milioane lei, ca urmare a unui program de reducere a costurilor.

"Anul 2011 a fost un punct de maxim al activitatii firmei din 2001 (anul infiintarii, n.r.) pana acum. Daca am reusi sa ne mentinem la acelasi nivel al cifrei de afaceri si al profitului ar fi foarte bine, avand in vedere si conditiile economice interne si externe", a declarat agentiei Mediafax Cosmin-Mihai Monac, directorul general al Smart Bucuresti.

Firma a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 185 de milioane de lei, in crestere cu peste 50% fata de 2010. Profitul s-a dublat, de la 3,7 milioane de lei la 7,5 milioane de lei.

"Anul trecut am recuperat pierderile pe care compania le-a acumulat inainte de 2010. La 1 ianuarie 2011 aveam pierderi de 1,8 milioane de lei ramase de recuperat din anii precedenti, iar in primul trimestru din 2011 societatea a inregistrat o pierdere de 4,3 milioane de lei. In primul trimestru din acest an am avut un profit de 1,8 milioane de lei si o cifra de afaceri de 31 de milioane de lei", a spus Monac, care a preluat in aprilie anul trecut conducerea Smart, pentru o perioada de doi ani.

Strategia Smart a vizat, de asemenea, repozitionarea firmei pe piata si dezvoltarea profesionala a angajatilor. Firma avea in 2008 un program de restructurare-reorganizare care viza reducerea numarului de personal de la 1.200 la 900, prin restructurarea a 50 de persoane pe an pana in 2012, dar programul nu a fost pus in practica.

Firma a realizat anul trecut investitii in valoare de 5,8 milioane de lei, in special pentru achizitia de ulilaje pentru interventii in cadrul celor opt sucursale de mentenanta. Pentru acest an, investitiile programate se ridica la 6,2 milioane de lei.

"Am prelungit inca trei ani contractul cu Transelectrica, in valoare de 361 de milioane de lei. Totodata, am realizat un program de reducere de costuri, in special legate de deplasarile angajatilor si de contractele la utilitati", a explicat Monac rezultatele de anul trecut si perspectivele din acest an.

El a explicat ca fondul pentru cheltuieli de deplasare a fost redus la jumatate, in conditiile in care pana anul trecut diurna medie era de 100 de lei pe zi, iar directorul general beneficia de 200 de lei pe zi.

"Acum am stabilit o suma fixa de 50 de lei pe zi, iar deplasarile personalului cu functii de conducere sunt aprobate de directorul general, iar celelalte vor fi coroborate cu planurile de lucrari. Am redus astfel la jumatate costul cu deplasarile, care ajungea si la doua milioane de lei pe an. Totodata, am renegociat contractele de utilitati, respectiv telefonie fixa, mobila etc. Plateam cele mai mari preturi din piata. Erau sucursale care plateau facturi ale caror costuri insumau pe luna mult mai mult decat erau costurile de la unitatea centrala de la Bucuresti", a aratat reprezentantul firmei.

Pe langa contractul cu Transelectrica, Smart are in derulare proiecte cu companii precum E.On, Cez, Enel si Siemens.

Transelectrica este operatorul national de transport si de sistem din Romania, iar pachetul majoritar de actiuni al firmei este controlat de stat.



Citeste si