Final Distribution, importatorul brandurilor Gerard si Delta si producatorul sistemului de jgheaburi si burlane Novatik a deschis o noua linie de productie in Baicoi, judetul Prahova, in urma unei investitii de peste o jumatate de milion de euro.
Capacitatea de productie de tigla Novatik este de 1.000.000 de mp/an. Astfel, incepand cu luna iunie compania a demarat productia tiglei Novatik, prima tigla metalica in panouri mici fabricata in Romania.

“Dupa anul 2008 am luat o decizie strategica si anume sa incepem productia. A fost o decizie grea, mai ales avand in vedere contextul economic, dar care cu fiecare zi ce trece se dovedeste a fi extrem de inspirata. Am devenit producatori de jgheaburi si burlane Novatik, iar din iunie 2012 producem si tigla metalica in panouri mici Novatik”, a declarat Dan Mircescu (foto), director general Final Distribution.

Planuri pentru 2012

Pentru anul 2012, compania isi propune o crestere a cifrei de afaceri de peste 16% fata de anul trecut, de la 18,4 milioane lei (4,4 mil. euro) la peste 21 milioane lei (4,8 mil. euro), mizand pe o crestere consistenta a vanzarilor brandului Novatik, dar si pe un plus in volumele de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala Gerard si folii anticondens DELTA. Pana la sfarsitul anului, compania estimeaza un volum de vanzari de peste 100.000 de mp de tigla Novatik.

“Ne asteptam ca in anul 2012 piata sa creasca usor, iar noi intentionam sa jucam un rol semnificativ in piata premium a acoperisurilor, prin concentrarea pe punctul nostru forte: diversitatea. Pregatim produse noi, care sa satisfaca nevoile clientilor nostri, pentru ca in momentul de fata nu mai este important sa ai cea mai buna oferta, ci sa oferi ceea ce este relevant pentru client”, a explicat Mircescu.

Final Distribution este unul din cei mai importanti jucatori pe piata de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala din Romania prin brandul Gerard, care are in prezent cea mai mare pondere din cifra de afaceri a companiei, urmata de membranele de protectie pentru acoperis si fundatii Delta cu o pondere de peste 20%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri