Plafar, cel mai mare producator de ceaiuri din Romania, a iesit din insolventa achitand toate creantele.
In 2009, compania avea datorii de 5,1 milioane lei.

„Planul de Reorganizare al Plafar SA reprezinta o premiera in Romania in sensul ca este primul Plan in mai bine de 17 ani de cand exista legea insolventei, prin care s-a reusit plata integrala a tuturor creantelor la valoarea nominala”, a declarat avocatul Nicoleta Munteanu, reprezentantul administratorului judiciar.

Planul de Reorganizare a facut posibil asumarea unor investitii de peste 5 milioane lei pentru reabilitarea spatiilor de productie si modernizarea proceselor si capacitatilor de productie, rebranding-ul intregului portofoliu de produse si listarea in toate retelele nationale de distributie.

In aceasta perioada, Plafar a lansat peste 50 de produse noi, gama siropurilor si ceaiurilor premium.

In perioada in care societatea a fost supusa Planului de Reorganizare, cifra de afaceri a crescut de la 3,4 milioane lei in anul 2009 la 6,1 milioane lei in anul 2010 si de 7,3 milioane lei in anul 2011.

Dupa 16 ani consecutivi de pierdere, anul 2011 este primul an in care Plafar incheie exercitiul financiar pe profit.

Sursa foto: plafar.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri