Decizia a avut la baza hotararea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri de a derula procesul printr-o alta modalitate decat cea prevazuta la semnarea contractului de consultanta si implicit in obiectul acestuia.

"Contractul s-a incheiat in conditii amiabile, ambele parti apreciind sprijinul reciproc acordat pentru derularea contractului pana la acest punct", potrivit sursei citate.

In comunicat se mai arata ca Pedersen & Partners si subcontractorii sai "spera ca initiativele ce vor urma cu privire la recrutarea de personal de conducere pentru companiile de stat vor fi finalizate cu succes, indiferent de format, de catre Minister si alte parti implicate pe viitor".

Guvernul si FMI au decis ca in 2011 sa fie numiti manageri privati la noua companii de stat, urmand ca anul viitor lista acestor companii sa fie suplimentata cu sase societati.

Citeste si:

Intre companiile in care urmeaza sa fie angajati manageri privati sunt Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim, CFR, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.

Pedersen & Partners a fost infiintata in 2001 si este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune.

Sursa foto: freedigitalphotos.net