Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri impreuna cu firma de executive search Pedersen & Partners si subcontractorii sai, Roland Berger Strategy Consultants si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), au decis in data de 31 mai 2012, prin acordul comun al partilor, incetarea contractului de consultanta avand ca obiect recrutarea de management profesionist la companiile de stat, se arata intr-un comunicat al recrutorului.
Decizia a avut la baza hotararea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri de a derula procesul printr-o alta modalitate decat cea prevazuta la semnarea contractului de consultanta si implicit in obiectul acestuia.

"Contractul s-a incheiat in conditii amiabile, ambele parti apreciind sprijinul reciproc acordat pentru derularea contractului pana la acest punct", potrivit sursei citate.

In comunicat se mai arata ca Pedersen & Partners si subcontractorii sai "spera ca initiativele ce vor urma cu privire la recrutarea de personal de conducere pentru companiile de stat vor fi finalizate cu succes, indiferent de format, de catre Minister si alte parti implicate pe viitor".

Guvernul si FMI au decis ca in 2011 sa fie numiti manageri privati la noua companii de stat, urmand ca anul viitor lista acestor companii sa fie suplimentata cu sase societati.

Intre companiile in care urmeaza sa fie angajati manageri privati sunt Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim, CFR, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.

Pedersen & Partners a fost infiintata in 2001 si este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune.


Sursa foto: freedigitalphotos.net
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri F