Ce ecou au printre romani mesajele de consum responsabil de alcool

Romania se afla pe penultimul loc din 8 piete europene monitorizate intr-un studiu realizat de SABMiller referitor la impactul mesajelor de consum responsabil de pe ambalajele si din reclamele produselor companiei, doar 25% din respondentii romani putand sa reproduca spontan cel putin un astfel de mesaj.

In momentul in care mesajele de consum responsabil le-au fost prezentate, ponderea romanilor care au recunoscut indemnurile a crescut la 48%, insa a ramas cea mai mica (alaturi de Ungaria) din pietele monitorizate. Spre comparatie, in Marea Britanie, Olanda si Spania, procentul celor care au recunoscut mesajele de consum responsabil prezentate a depasit 90%.

Pe de alta parte, in momentul in care mesajele prezentate s-au referit clar la ambalaje si reclame TV, ponderea romanilor care si-au amintit ca au vazut mesajele s-a ridicat la peste 60% din respondenti.

Ce anume determina aceasta situatie?

”Numarul de consumatori din Romania care si-au amintit in mod spontan de mesajele de consum responsabil poate indica lipsa unei traditii a acestor mesaje, iar romanii nu sunt inca obisnuiti sa le constientizeze. Ursus Breweries a fost printre primii producatori de bere care au introdus pe ambalaje si in comunicarile comerciale mesaje de consum responsabil. Rezultatele monitorizarii SABMiller au aratat ca in cazul recunoasterii spontane romanii isi amintesc putine mesaje. In schimb, in cazul recunoasterii asistate procentul celor care au vazut mesajele de consum responsabil pe ambalaje si in comunicarile comerciale este peste media europeana, a declarat pentru wall-street.ro Diana Klusch, corporate affairs director la Ursus Breweries.

92,3% dintre comunicarile comerciale ale Ursus Breweries Romania contin mesaje de consum responsabil in conformitate cu standardele impuse de SABMiller, iar 91,36% dintre produsele companiei fac trimitere catre mesaje care atentioneaza consumatorul in privinta consumului iresponsabil de alcool. Datele provin dintr-un raport de automonitorizare a SABMiller Europa, care analizeaza prezenta mesajelor de consum responsabil pe ambalaje si in reclamele companiilor din grup.

In Romania costurile sondajului s-au ridicat la 18.000 euro.

Raportul de monitorizare SABMiller Europa a fost derulat in perioada Noiembrie 2011 – Ianuarie 2012 de companiile independente Ebiquity si KPMG, fiind studiate materiale de comunicare comerciala si produse SABMiller din Cehia, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Spania (Insulele Canare) si Marea Britanie. Pentru a studia relevanta mesajelor de consum responsabil au fost intervievati 4.471 de consumatori din tarile amintite. In Romania au fost intervievate peste 1.000 de persoane.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s si Stejar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri