Cantitatea de lapte de vaca pe care unitatile procesatoare au colectat-o in primele cinci luni ale acestui an a crescut cu 21.930 tone, reprezentand 6,3%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a anuntat luni INS.
Tot in primele cinci luni, productia a crescut la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca, cu 1.551 tone (5,9%) si la unt cu 53 tone (1,4%), scrie Mediafax.

Laptele de consum a scazut insa cu 3.607 tone (-3,7%) si smantana de consum cu 581 tone (-2,9%).

Productia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) s-a mentinut constanta in primele cinci luni.

In mai 2012 comparativ cu luna precedenta cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 18.753 tone (25,5%).

Cea mai mare crestere a productiei a avut loc la lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 2.893 tone (26,4%), urmat de branzeturi, inclusiv branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca, cu 1.207 tone (20,5%), de lapte de consum cu 1.332 tone (7,7%).

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in luna mai 2012 cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 1.269 tone (1,4%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri