OMV Petrom, cea mai mare companie de pe piata locala, este si cea mai profitabila, aceasta inregistrand un profit net de circa 3,68 miliarde de lei (in jur de 870 milioane de euro) anul trecut, conform datelor furnizate de Registrul Comertului.

Top 50 cele mai profitabile companii din Romania

Producatorul de titei si gaze OMV Petrom a fost si in 2010 compania cu cel mai mare profit net, dar doar daca nu luam in considerare si American European Marketing&Enterprises, o companie misterioasa din Brasov cu un singur angajat care raporta profit egal cu cifra de afaceri (17,3 miliarde de lei).

Vezi in documentul anexat in dreapta sus, sub fotografie, care sunt cele mai profitabile 50 de companii din Romania.


In top 10 cele mai profitabile companii si banci pe 2011 se afla Termoelectrica, Romgaz, Orange, Fondul Proprietatea, BRD, Vodafone, Transgaz, Azomures si Raiffeisen Bank.

Primii 50 cei mai profitabili au avut castiguri de 3,6 mld. euro

De asemenea, cei mai profitabili jucatori de pe piata locala au avut anul trecut un profit net total in valoare de 15,4 miliarde de lei ( aproximativ 3,6 miliarde de euro). Pe de alta parte, in 2010, cele mai profitabile 49 de companii au avut un profit net total de 11,8 miliarde de lei (2,8 miliarde de euro). In calculul datelor pe 2010 nu a fost inclus si profitul raportat de catre American European Marketing&Enterprises, companie care ar urca castigurile celor 50 de companii la circa 29,2 miliarde de lei, adica 6,9 miliarde de euro.

De asemenea, cele mai profitabile companii au avut anul trecut afaceri de circa 120,8 miliarde de lei (28,5 miliarde de euro) si un numar mediu de angajati de 119.560.

Comparativ, in urma cu doi ani, cele mai profitabile companii au avut afaceri de circa 140 de miliarde de lei (33,2 mld. euro) si in jur de 161. 500 de angajati. Cifrele nu includ datele American European Marketing&Enterprises, firma obscura din judetul Brasov, cu cifra de afaceri mai mare decat arhicunoscutele companii Petrom, Dacia sau Vodafone.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri